Retourneren van artikelen

Retourneren van artikelen

Retour sturen van één of meerdere artikelen:

Indien (een deel van) de bestelling onverhoopt niet voldoet aan je wensen, kan deze binnen 14 dagen na ontvangst geretourneerd worden. 

Dit maken we een stuk makkelijker voor je door naar de volgende pagina te gaan: https://birgift.shipping-portal.com/rp/

Doorloop je hier de stappen dan krijg je vervolgens direct een verzendlabel en de instructies voor het terugsturen in je mail. Zodra je een verzendlabel aanmaakt/print krijgen wij ook een berichtje en verwachten we je pakketje terug. 

Na het printen van je label en het inpakken van je artikelen, (en het label op de verpakking hebt geplakt) kun je dit afgeven bij ieder PostNL service punt. Op zeer veel locaties vind u tegenwoordig Post NL Servicepunten. Mocht u niet weten waar u de dichtstbijzijnde locatie kunt vinden klik dan hier.

De kosten van de retourzending zijn voor eigen rekening. Deze verrekenen we met het terug te betalen bedrag. Dit betekend dat je niet hoeft te betalen bij het terugsturen van je artikel(en). Het advies is om de retourzending met Track & Trace te versturen, aangezien retourzending voor eigen risico is. Zorg ervoor dat de producten goed verpakt zijn, zodat deze niet kunnen beschadigen. (zie ook het kopje, ‘Hoe moet ik mijn product inpakken om het terug te sturen?’ op de ‘veelgestelde vragen’ pagina)

Als we de retourzending in goede staat hebben ontvangen, betalen we binnen 14 dagen het aankoopbedrag terug. 

Mocht je hierna toch nog vragen hebben dan contact op met ons via de mail: info@birgift.nl

Winkelwagen
X